gebakken Marinier heerlijk als snack

Gebakken Marinier, lekker op een broodje

Gebakken Marinier, of broodje gebakken Marinier het klinkt nogal vreemd en is tegenwoordig bij de Marine ook geen gebruikelijke uitdrukking meer voor dit gerecht.


Alhoewel de meesten "uit de oude tijd" dit gerechtje nog wel herkennen als avond snack.
De naam is net als “Ne***zoen” afgeschaft omdat het een beledeging zou zijn voor het Korps Mariniers, al zie ik persoonlijk de beledeging dan ook niet echt.

Zelf zag ik dit gerecht nog wel in sommige Toko’s op Curaçao, of beter gezegd “snackies” langs de weg, en daar werd het op een wit hard broodje gepresenteerd.

Zelf maak ik dit gerecht nog geregeld omdat mijn vrouw dit graag lust, maar dan wel zonder de augurk.

Deze toevoeging van Mayonaise, Gebakken uitjes en Augurk is van mijzelf, omdat dit volgens mij de smaak van het vettige vlees goed ondersteund.
Het gerecht op zichzelf is meer een snack dan een volwaardige maaltijd, en is in de bereiding ook gemakkelijk te bereiden.

De toevoeging van sambal, ketjap en knoflook laat ik geheel aan uw eigen smaak over, bent u een fan van extra pittig?
Dan is het ook mogelijk de sambal door een Madame Jeanette te vervangen, of het broodje te serveren met Pica Uien.


Al met al zeg ik smakelijk eten!

Ingredienten:

1 Blikje Corned Beef  ± 500gr.
2 Grote uien.
Knoflook,
Sambal,
Ketchup,
Ketjap Manis,
4 Witte Harde Puntjes

verder kun je natuurlijk het broodje nog verder opmaken.
Zelf gebruik ik daar voor:
Gebakken (gedroogde uitjes),
Augurk,
Mayonaise.

Bereiding.

Begin zoals altijd met het klaarzetten van alle ingrediënten.
Pel en snipper de uien (in kleine blokjes snijden)

Tip! Als mogelijk snijd de uien klein dan smaakt het gerecht beter en smelten ze in het vlees.

Neem een pan zelf gebruik ik een antiaanbakpan en doe daar een klein scheutje olie in.
De olie wordt gebruikt om de uien aan te fruiten, en de smaken goed los te laten komen, de uien hoeven dus niet te kleuren.

Voeg hier de knoflook aan toe (alleen als het verse knoflook is naar smaak 1 of 2 geperste tenen), fruit dit even kort mee.

Gebruikt u de Madame Jeanette, dan kan deze nu fijngesneden even meebakken!

Als het ui knoflook mengsel zacht is dan voegt u het blikje Corned Beef toe.

Tip! Het is gemakkelijker om de Corned Beef eerst in kleinere stukjes te snijden zodat het makkelijker smelt.

Als de Corned Beef in de ui en knoflook mengsel is gesmolten, voegt u de rest van de ingrediënten toe.

Het is dat de ketjap en sambal worden toegevoegd, maar als begin stel ik een eetlepel sambal en een eetlepel ketjap voor!
Als u knoflookpoeder gebruikt stel ik 1 theelepel voor.

Afhankelijk van uw eigen smaak en textuur is het mogelijk om wat ketchup aan het mengsel toe te voegen, dit heeft een wat zoetere smaak en zal dus de pittigheid doen afnemen!
Laat het mengsel nog even op het laagste vuur staan sudderen.

Snijd de broodjes aan de bovenkant in een V-vorm in en bestrijk deze met wat mayonaise, vul deze met een ruime hoeveelheid van het vleesmengsel.
Naar smaak kunt u dit nu afwerken met in kleine blokjes gesneden augurk en bestrooien met wat gebakken of gefrituurde gedroogde uitjes.
Voor wie van meer pittigheid houdt zou ik zeggen serveer er wat Pica uien bij, en voor diegenen die er wat meer crunch in willen, zou ik zeggen; om er na het bestrijken met de mayonaise wat fijngesneden ijsbergsla in het broodje te vullen en vervolgens het vleesmengsel.

Serveer met een koud biertje of koude gember thee

Smakelijk eten!


Heb jij een opmerking of verbetering voor dit gerecht laat dan je bericht hier onder achter!

Meer suggesties of ideeën kijk dan ook eens op de Facebook pagina

vragen of ideeën voor de auteur persoonlijk! neem dan even contact op via de contact pagina

Op de hoogte blijven van nieuwe recpten! geef je dan op via de maillijst je krijgt dan als eerste al het nieuws en lekkers binnen!