food-photographer-david-fedulov-

Cake of Cupcake

Lekker en snel

Cake is in Nederland bekend als cake of cakeje bij de koffie, in Engelstalige landen word hiermee vaak taart bedoelt. Het is een goede basis om mee te beginnen en zal altijd veel plezier geven, zowel in het bereiden als nuttigen. De basis kun je gebruiken als vulling voor andere creaties.

Wil je iets minder calorieën gebruik dan eens olie in plaats van boter.

Ingrediënten

  • 200gr bloem
  • 200gr boter
  • 200gr suiker
  • 4 eieren
  • vanille

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel.

Voeg het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe aan het beslag. Blijf mixen tot je een glad beslag hebt. Stort het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm.

Bak de cake in 60 minuten gaar op 175 graden. Na het bakken stort je de cake op een rooster en laat hem volledig afkoelen.

Tip: Met dit beslag kun je ook 12 cupcakes bakken. Deze bak je in 20 minuten gaar.
full-width

SMAKELIJK ETEN!


turn it around for optimal
voor mobiel draai je scherm!