chocoladekoekjes foto Mae Mu on Unsplash



Chocolade koekjes

Lekker bij een glas melk

Chocolade koekjes zijn heerlijk bij alles.
Ze zijn ook goed te combineren met een glas ijskoude melk, of een ijskoffie natuurlijk.
Het is een recept wat eigenlijk niet mis kan gaan.
Wil je iets minder calorie├źn gebruik dan eens olie in plaats van boter.

Ingredi├źnten

  • 250gr bloem
  • 200gr boter
  • 175gr suiker
  • 1 ei
  • vanille
  • 30gr cacao
  • ½tl baking soda
  • ¼tl zout

Bereiding

Meng de boter, suiker ,voeg vanille en zout toe.
Voeg het ei toe.
Wil je koekjes met chocolade stukjes? Hak dan een stuk van 200 gram in stukjes.
Pure chocolade is dan beter maar jij bepaalt dus melk mag ook,
Meng dit door het mengsel samen met de bloem, cacaopoeder, en backing soda.

Het beste is om als laatste je chocolade erdoor te mengen.
Je kunt natuurlijk ook geen cacaopoeder gebruiken, maar dat levert wel een bleker eindresultaat op. 

Tip: meng het geheel niet te lang als alles gemengd is, is het eigenlijk al genoeg. 

Maak er een mooie rol van, of twee als dit wat te lang is.
Laat de rol of rollen nu even rusten voor je ze gaat gebruiken.
Een uurtje in de koelkast doet wonderen. 

Verwarm voor gebruik de oven op tot 170 a 175 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of siliconen mat.
Verdeel de rol of rollen in pillen, plakjes of schijfjes, zo je wil van ongeveer 1cm,
Vingerdikte is vaak een goed meet punt

Verdeel ze over de bakplaat en let op dat je ze niet te vol maakt, ze lopen nog wat uit.
Dus laat er wat ruimte tussen voor het bakken.
Dan is het moment daar, ze mogen de oven in.

Afhankelijk van wat je gebruikt duurt dit ongeveer 20min. Laat ze nog even afkoelen, als is dat moeilijk dat begrijp ik.
Op een open rooster is het gemakkelijkst zodat ze goed kunnen uit wasemen.

Tijd om aan te vallen alleen of met anderen, ik zeg alvast. full-width

SMAKELIJK ETEN!


turn it around for optimal
voor mobiel draai je scherm!